7-5-2021

Alle cijfers over zorg in de wijk op één plek

In opdracht van D3 ontwik­kel­de Dialogic de D3 Wijkscan. De wijkscan is ontwik­keld voor medewer­kers van regiona­le ondersteu­nings­struc­tu­ren (ROS'en). De wijkscan is hét startpunt voor een kwanti­ta­tie­ve verken­ning van een gebied op het gebied van zorg. De wijkscan verzamelt openba­re cijfers over de bevolkings­sa­men­stel­ling, de gezond­heids­si­tu­a­tie, de zorgvraag, het zorgaan­bod, en nog veel meer. In de wijkscan zijn datavi­su­a­li­sa­ties te vinden, kunnen zelf analyses worden uitgevoerd en eigen dashboards worden gemaakt, en is achter­lig­gen­de data beschik­baar voor verdere analyse.

Dialogic ontwik­kel­de de wijkscan in nauwe samenwer­king met D3. Een aantal unieke kenmer­ken van de D3 Wijkscan zijn:

  • Gestruc­tu­reer­de databa­se met (op moment van schrij­ven) meer dan 82 miljoen datapun­ten, betref­fen­de circa 1800 variabe­len in diverse uitsplit­sin­gen (regio's op verschil­len­de niveaus, periodes, bevolkings­groe­pen, et cetera).
  • Automa­tisch inlezen van diverse databron­nen, zodat de databa­se actueel kan worden gehouden.
  • Interac­tief platform waarin flexibel analyses kunnen worden gereali­seerd en gedeeld.
  • Ruime mogelijk­he­den tot exporte­ren, bijvoor­beeld naar PDF, PNG, CSV en inbedden op websites.
  • Toegang tot achter­lig­gen­de data, rechtstreeks in Excel en Power BI, via een OData-feed.
  • Meer dan 100 gebrui­kers.
  • Uitgebrei­de training en scholing (in samenwer­king met D3). Rechtstreek­se ondersteu­ning van Dialogic aan eindge­brui­kers.
In onderstaan­de animatie is te zien hoe gebrui­kers eenvou­dig een eigen 'facts­heet' kunnen maken door grafie­ken te knippen en plakken. Hierbij bestaan diverse mogelijk­he­den voor het aanpas­sen van de grafiek en de onderlig­gen­de gegevens/​selectie. Daarnaast wordt de factsheet na verloop van tijd automa­tisch bijgewerkt zodra er nieuwe gegegens beschik­baar komen. De factsheets passen in de huisstij­len van de verschil­len­de ROS'en, en gebrui­kers hebben de mogelijk­heid om de opmaak naar wens in te stellen.

Dialogic bouwde een fundament voor factsheets tot geavan­ceer­de rappor­ta­ges op wijkni­veau
Statistiek grafiek